Rabih

Åh nu sitter jag här i soffan och vill verkligen sova! Men jag måste vara vaken tills jag vet om Rabih gått vidare eller inte :p Hoppas att han gör det, han är ju faktiskt riktigt duktig. Sedan ser han ju inte så dum ut heller ;) Men eftersom man känner honom så känns det som mer viktigt att han går vidare :) Så om ni inte röstat, rösta på! haha

-,´ :D

Hej! Idag har praktiken varit riktigt rolig :) Jag fick hjälpa till när Emma gjorde folieslingor på en kund, det gick riktigt bra faktiskt. Jag har även övat på permanentrullning, och det börjar bli bättre märker jag. Jag har övat ett tag på indelningen, eftersom det brukar ta ett tag för mig att göra den så är det bra att lära sig den i första hand. Men jag börjar få lie mer kläm på det. Jag var även telefon ansvarig idag :D Man känner sig så proffsig när man står och bläddrar i blocket och pratar med kunderna. Men det är så tråkigt att det är så fullbokat så att ingen får den tid som dom verkligen vill ha. Sedan har jag även hunnit intervjua Emma om en massa arbetsmiljö frågor :) Nu ska jag, mamma och papap se Johan Falk och sedan är det idol som gäller :)

praktik :)

Imorse så försov jag mig! Min handledare hade verkligen betonat att det vi inte fick göra var att försova oss. Klockan 7.43 vaknade jag av att alice slickade mig i ansiktet, och jag började åtta. Så det var bara att dra på sig kläderna, springa ut och cykla till skolan. Men jag var där 8.03 så jag är riktigt stolt över att jag var så snabb :) Imorgon så ska jag dit lite tidigare och lära mig allt man behöver veta för att kunna svara i telefonen. Så hädanefter så kommer jag att få ta alla bokningar :)

Bild från igår innan jag skulle på praktiken :)

marknad ;)

Nu kommer det en massa bilder ifrån helgen :)
Tog ett tag innan jag laddade upp dom. Men bättre sent än aldrig.









marknad!

Hej! I helgen är det marknad i Lycksele så det är fullt upp. Gårdagen var väldigt rolig :) Det kändes som vi gick från ställe till ställe. Har aldrig varit hos så många nya människor på en och samma kväll tror jag. Men det var riktigt skoj faktiskt. Ikväll ska jag vara med Emma och en massa andra. Jag hoppas att den här kvällen kommer bli minst lika rolig. Men när man är ute med Emma brukar det jämt hända roliga saker tycker jag :) Pappa har köpt en kamera så jag får väl lägga ut en massa bilder sedan efter helgen. Nu ska jag borsta tänderna och sedan bär det iväg utåt.


converse :D

Åh, nu har mamma beställt ett par röda converse till mig :D jag är så glad! Och dom var även i storlek 36, eftersom converse är så himla stor i storleken så är 36,5 för stort för mig och hon hittade ett par 36or så det är helt perfekt! Nu hoppas jag bara att dom kommer snabbt :) Om dom inte kommer innan jag far tillbaka till Umeå så kommer jag bli jätte ledsen.. Men så lång tid tror jag inte att det tar :) Nu ska jag lägga mig i sängen och spela lite snake på telefonen sedan ska jag sova med ett leende på läpparna :) godnatt

student!

Hallå där! Nu jag har kommit hem från praktiken. Dagen har varit mycket roligare än dom andra för jag fick färga Josefins utväxt. Det blev riktigt bra faktiskt :) Och så testade vi ett nytt silver schampoo och det blev lite rosa-aktigt istället för lila. Riktigt snyggt faktiskt, skulle jag varit blond skulle jag också använt det :) Är väldigt less på alla som har lila/grått hår, som man får utav de flesta. När jag kom hem så kom mamma fram och sa att jag hade fått ett brev. Det var från csn, har fått mitt student kort. Om man kollar på sidan är det riktigt bra erbjudanden faktiskt! Man får 10% rabatt på nelly, det är ju skit bra :) Även om man letar dator eller telefon tror jag man kan göra riktiga kap med hjälp av kortet. Ne, nu kurrar min mage så nu ska jag gå och äta någon mat :) bye


                                                       

-,´:p

Har just sett idol med pappa. Och tycker att det är himla synd att man inte får se Rabih så himla mycket. Han var ju knappt med idag. Men jag hoppas att man får se lite mer av han imorgon i alla fall :)
Ikväll kom jag faktiskt på att jag har varit så upptagen med praktiken och allt att jag inte hunnit prata med någon kompis sen söndags. Jag har inte ens pratat med Emelie och frågat hur det går att vara ensam i lägenheten. Men jag ska ta och leta telefonen nu och ringa henne och se så att hon lever :) Sedan ska jag se ett avsnitt av gossip girl och sen blir det sängen som gäller :)

För ca 2 år sedan tror jag? :)

shoes!

Jag älskar skor! Om jag skulle ha mycket pengar så skulle jag nog köpa skor för den mesta delen utav dom. Men när man inte har oändligt med pengar så känns det lite som att slösa när man köper skor för ca 1000 kronor. Men jag ska köpa mig ett par röda converse och några "höst skor" med klack, det har jag bestämt!

-,´yes!

hello! Nu har jag kommit hem från praktiken. Idag så fick jag packa upp lite nya varor, fixa och trixa med dockan och kolla på när dom klippte kunder. Men imorgon så ska jag faktiskt få färga Josefins utväxt :) Hon är också där på praktik och går 3:e året frisör i Lycksele. Så jag har något riktigt stort att se fram emot, haha :) Ont i fötterna har jag, men det är bara att vänja sig. Man ska ju ändå stå nu mer än 3 år i rad så..
På fredag ska jag tatuera mig, ska skugga den jag har :) Det kommer nog bli riktigt bra, lite mer liv i den! Men det var då verkligen bra att han kunde så snabbt, för han är väldigt fullbokad nu. Men eftersom han diggar min pappa så kanske vi fick för tur :) haha. Nu håller jag på att hungra ihjäl så jag ska gå och stressa mamma så att hon lagar mat fortare :)

stieg larsson

Jag, mamma och pappa kom nyss hem från bion :) vi har sett flickan som lekte med elden. Den var otoligt bra tycker jag! Och jag som älskar att veta vad som ska hända i filmer tycker att det är hur skönt som helst att jag har läst böckerna. Tycker att dom har tagit med det viktigaste även i den här filmen, riktigt bra jobb har dom gjort :) Och det är även skönt att ha läst böckerna för då vet man lite mer detaljer om filmen som man bara förstår om man läst dom. Tycker bara att det är så synd att stieg larsson själv inte får vara med om denna super succé. Men ett riktigt bra jobb har har gjort med böckerna :) Nu ska jag nog lägga mig, är helt död i kroppen och ögonen vill verkligen sova känner jag. Godnatt


v.i.p

Hej! Ja idag så hade jag min första praktik dag på vip :) På lunchen gick jag förbi finnbacksskolan och ville träffa monica och mats. Tyvär så träffade jag bara monica :( men ska dit någon mer dag så jag kanske får träffa mats också :) saknar dom så otroligt mycket! Om jag ska sammanfatta vad jag har gjort idag så har jag stått, stått och stått. Jag har stått upp hela dagen, utom typ 2 minuter när jag var på toa. Tog med min docka så jag har övat lite flätor och så i ungefär en timme, men annars har jag bara kollat på. Det känns som den här dagen har varit hur lång som helst. Men det blir säkert roligare och roligare när jag vågar ta för mig lite mer :) Ikväll ska jag nog bara vara hemma, mina fötter är död så jag orkar inte röra på mig, haha!

Bilden är från i somras när jag var i Åsele :)


-,´:D

Hej! Kom hem från Elin för ett tag sen. Det var faktiskt otroligt skönt att cykla hem, trodde att det skulle vara kallt och jobbigt, men inte alls :) Ikväll så for jag och elin först på ica och köpte godis och cola. Sedan sprang vi hem till elin för att hinna se topmodel. Älskar det programmet! Klart att det är lite töntigt och överdrivet ibland, men har följt det ända sedan början så det har blivit lite som en vana. Sedan såg vi såklart ensam mamma söker :) Och efter det så skulle vi se en film men det gick inte alls bra, eftersom dvdn inte tog brända skivor. Så vi gick och satte oss vid datorn och kikade på kläder. Men det är så hemskt när man kollar runt för jag älskar skor så jag blir så deprimerad när jag inte har råd att köpa alla skor som jag vill ha :( Men sånt får man leva med, då blir man ju bara extra glad när man väl har råd :) Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig så jag är pigg och glad imorgon när jag ska på vip. Är faktiskt lite nervös över det, för det känns som att jag bara kommer vara ivägen. Men det kommer nog gå bra :) godnatt


Förlåt elin jag vet att du hatar den här bilden ;)


-,´

Hej! Jag har just varit och handlat med mamma och pappa. Det blir kebab och pommesfrites till middag :D och när vi skulle gå in på pizzerian och köpa sås så lät vi precis som små barn när vi tjaffsade. Eftersom jag ville ha kebabsås, mamma ville ha vitlökssås och pappa bearnaisesås, och ingen ville gå in och köpa alla 3 eftersom vi tyckte att det skulle bli pinsamt, haha! Men tillslut blev det jag som fick gå in ändå. Ni skulle ha hört pappas argument, det var ungeför såhär:
- Men eftersom jag är tjock är det ju mest pinsamt för mig, för då tänker dom ju "åh den där tjockisen ska ha alla tre såser". hahaha!
Annars idag har jag varit ute och övningskört och det gick riktigt bra faktiskt, men jag fick mitt första motorstopp :( Jag som har skrytit om att jag aldrig fått motorstopp när jag övningskört, men men.. man kan ju inte alltid vara bäst.

Lycksele

Igår så var jag med Emma och Jennifer. Vi gjorde inte speciellt mycket, först så var vi hos Jennifer och drack te och åt mackor. Sedan for vi till någon Rickard(tror jag han hette) och spelade tv-spel, fast det var väl mest grabbarna som spelade. Sedan åkte jag bara hem och la mig. Var hur trött som helst igår så det känns skönt att jag har fått sovit ut idag :)
Nu på dagen har jag hunnit se wallander med mamma och pappa. Jag tycker att dom filmerna är hur bra som helst! Dom klår lätt beck-filmerna.

Emma och Jennifer :)


Orientering

Åh nu är jag helt slut! Vi har orienterat runt I-20 idag. Det gick faktiskt riktigt bra tycker jag, med tanke på att jag är förskyld. Jag och Evelina orienterade tillsammans och tog 20 kontroller på 59 minuter, haha :) Har just packat klart det jag ska ha med till Lycksele också. Och jag har 2 stora fulla väskor med mig. Men jag ska ju vara där lite mer än 2 veckor så.. Åker väl kring sju för då slutar Joacim, så kan jag åka med han istället för att behöva betala bussen :) Det känns så skönt att få komma hem. Jag saknar mina kompisar, familj och hundarna. Fast på ett sätt känns det tråkigt att vara borta från Umeå så länge. Har vant mig så mycket vid att bara kunna gå ner på stan och kolla omkring, och att vara helt anonym.




haha, nu fungerade det att ladda upp bilden som jag hade ritat på emelie :)
Ganska fin eller hur?

resultat

Ja, det blev ju ljusare i alla fall :) Nu är emelies hår mest gult och lite oranget, fast hon har några riktigt ljusa slingor också. Men hennes hår är väldigt slitet nu, så tror nog att hon måste låta det vara i alla fall 2 månader innan hon kan färga det igen. Eftersom jag inte har någon kamera så har jag försökt rita en bild på paint hur emelie ser ut just nu :) haha

Men jag blir så sur för bilden verkar inte vilja laddas upp..
Försöker om ett tag igen så får ni se den :)


slingor

Nu har jag dragit en massa slingor i emelies hår. Och nu blev det verkligen många slingor. Så vi får väl hoppas att resultatet blir bra också. Förra gången blev det inte så lyckat som sagt. Men det är alltid lika roligt att få se hur det blir när man gjort något med emelies hår :) Emelie är så duktig och står och diskar nu(utan att jag ens sagt något om det). Så det blir att skölja ut håret just innan idol. Sedan ska vi sätta oss i soffan och äta glass :) Det är så tråkigt att jag inte har någon kamera, annars hade jag visat hur gullig emelie är med sin hätta när hon står och diskar :) haha, hon ser så koncentrerad ut!

-,´-

Åh vad jag är irriterad! Jag var hos tandläkaren idag, och förra gången jag var där fick jag gummiband till tandställningen för att det skulle dra till mitt överbett. Då sa dom att om jag var noga med att använda dom så kanske jag skulle få ta bort den. Och jag vill ju ha bort den så fort som möjligt så jag har haft dom där gummibanden hela tiden, varit jätte noga och allt. Och när jag kom dit idag så har jag fått underbett istället. Jag har alltså använt gummibanden alldeles för bra. Bara för det så får jag vänta.. Det är så typiskt, riktigt min tur. Det är nästan så ironiskt så att jag kan skratta åt det. Men målet är ju ändå att jag ska få ta bort den innan nyår så vi får väl hålla tummarna för det nu istället :)


-,´jo

Nu har jag då klippt klart Emelie, vart faktiskt ganska bra. Om jag får säga det själv så blev det MYCKET bättre än förra gången, då hade jag ingen aning om hur man klippte så.. Vi tog en liten paus efter typ halva håret och så på idol. Har längtat efter att se från Umeå, där såg man två kända ansikten. Rabih och Erika. Nu sitter jag och äter glass och ska se ett avsnitt av royal pains. Tycker faktiskt att den serien är ganska bra, inte favoriten men helt okej faktiskt. Och på tal om serier så kom gossip girl säsong 3 första avsnittet ut igår, så det satt jag och såg igår. Gossip girl är nog den bästa serien som jag sett. Tycker att Blake Lively är hur fin som helst! :)


Pastagratäng

Nu har jag just kommit hem från stan. Jag och Emelie kollade runt lite på kläder och skor. Jag vill verkligen ha nya skor, ett par med klackar som man kan ha nu när hösten kommer. Vi ska laga pastagratäng idag och det kommer bli väldigt gott, känner att magen kurrar. Sedan ska jag slinga Emelies hår, denna gång med slinghätta(eftersom det inte blev så bra med aluminiumfoliet förra gången). Sedan ska jag toppa hennes hår också :) Uppdaterar om resultat sen.

datakunskap

Nu har vi datakunskap, och det är inte svårt direkt.
Vi får läsa om hur man skapar en ny mapp, hur man flyttar mappar osv.
Men vår datalärare är lite efter känner jag, har verkar inte riktigt veta vad han håller på med. Men han är ganska gullig ändå :) Sedan ska vi ha redovisning om frisörer genom tiderna. Jag har fått området egyptierna. Så jag ska berätta lite om hur dom gjorde på den tiden. Det var ganska coolt hur dom gjorde när dom permanentade håret. Då hade dom träpinnar som dom virade runt håret med lera. Sedan lät dom leran torka ute i solen, och efter några timmar så knackade dom bort leran och då var håret lockigt några dagar. Tänk vad smart dom var redan på den tiden.

idol

Nu ligger jag framför tvn, det finns inte så mycket att göra på vardagarna känner jag. Det jag skulle behöva göra är att diska, men jag tänkte låta Emelie få göra det imorgon eftersom hon inte diskat på ett bra tag. Sen har jag även huvudvärk, halsont och förmodligen feber så jag tror nog att det är bäst att vila. Har panik att vara hemma från skolan så jag måste ju fara dit. Och så måste jag bli frisk innan fredag för då har vi orientering, som nog har stor betydelse för betyget i idrott. Men nu ska jag fortsätta se two and a half men. Sen klockan åtta blir det idol. Någon mer än jag som älskar att kika när folk gör bort sig? haha




Hv1a

Nu har jag kommit hem från skolan, hunnit äta bullar och just nu sitter jag hur skönt som helst i soffan :) Pratade just med Emelie(som jag bor med), och hon är på väg till Lycksele. Jaha, då var man själv i lägenheten igen. Känns nästan som att det bara är jag som bor här.

Och till den här bilden vill jag bara säga att vi har världens bästa klass!
Jag tycker att vi har kommit varandra otroligt nära på bara några veckor(och jag har till och med varit borta lite mer än en vecka från skolan).

Övre raden: Malin, Jessica, Amanda G, Annie, Amanda Ö, Isa,
                  Alexandra, Cassandra, Johanna R, Lisa
Undre raden: Evelina, Jag, Linnea L, Moa, My, Linnea O

skola

Just nu sitter jag på skolan. Tisdagar är den absolut jobbigaste dagen av alla!
Men nu har vi svenska och det är den sista lektionen av alla :)
Just nu känns det lite jobbigt med skolan, eftersom jag fattat att jag måste ha mvg i alla ämnena i skolan. Om jag vill ta mig in på juristhögskolan senare i livet så kommer jag få slita ihjäl mig nu. Så jag känner mig lite som den här gubben. Men det är bara att slita och slita.

-,´ :)

Hej! Nu har jag skaffat mig en blogg. Jag har alltid sagt att jag inte ska skaffa mig någon, men ikväll kände jag suget över att börja skriva lite om mig själv och mitt liv. Jag har ingen aning om hur man fixar en snygg design, men det får jag väl lära mig med tiden. Jag hade tänkt börja med att berätta lite fakta om mig själv:
Namn: Johanna Olsson
Ålder: 16
Bor: Umeå
Studerar: På dragonskolan till frisör
Familj: Mamma, pappa och storasyster Josefine (även två underbara hundar).
Ja, jag kommer inte riktigt på något mer för tillfället, men jag fick nog med det viktigaste :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0